Suszone pomidory w piecu konwekcyjnym

Suszone pomidory w piecu konwekcyjnym

hloke 06 września 2021 r0,00Dodaj do ulubionychUdziałSuszone pomidory w piecu konwekcyjnymPrzepis na suszone pomidory w piekarniku konwekcyjnymSuszone pomidory w piecu konwekcyjnym Do przepisu

Pod koniec lata i na początku jesieni gospodynie domowe często stają przed problemem, gdzie umieścić ogromną ilość pomidorów. Przynajmniej w mojej rodzinie jest to częste zjawisko. Istnieje prosty sposób, aby zamienić kilogramy pomidorów w zabójczą przekąskę.

Złożoność: łatwo Kalorie: 7126,93 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 4 godziny Dodać. czas: 15 minut Używany: 45,87 g/706,86 g/156,00PiekarnikSuszenie, suszenieKuchnia włoskaŚniadanieKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 4 kgoliwa z oliwek 700 mlczosnek 5 szt.Szczypta(-e) ziół włoskich Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory pokroić na kawałki. Miałem małe – trochę mniejsze od pięści, więc przeciąłem je na 4 części. Kawałki powinny być średniej wielkości. Musisz starać się, aby były w przybliżeniu takie same.

Krok 2

Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Sól do smaku. Ważne, abyśmy nie dodawali żadnych przypraw, a jedynie sól. Wszystkie zioła po prostu się spalą i nie będzie żadnego zastosowania.

Krok 3

Wstawić do piekarnika w trybie konwekcji na 4-5 godzin w temperaturze 90 stopni. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone. Teraz bądźmy cierpliwi) Pomidory powinny wyschnąć. Ja wolę stan gdy są suche, ale po naciśnięciu w środku są elastyczne.

Krok 4

Podczas gdy pomidory suszą się, przygotuj słoiki. Wziąłem zwykłe z IKEA i po prostu zalałem je wrzącą wodą.

Krok 5

Na dno słoika wlewamy odrobinę oliwy i układamy pierwszą warstwę suszonych pomidorów. Dodać czosnek i zioła włoskie. Napełnij oliwą z oliwek. Powtarzamy tę czynność warstwa po warstwie, aż do zapełnienia słoika. Wlać oliwę tak, aby przykryła pomidory. Zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień do namoczenia.

Krok 6

Z takimi przetworami otrzymasz zabójczą przekąskę – kanapki na pieczywie wieloziarnistym z twarogiem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja