Suszone pomidory

Suszone pomidory

ok.kislorodova 09 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Suszone pomidory można podawać jako przystawkę z bruschettą i ulubionym serem lub dodać pikantnego smaku makaronowi lub sałatce.

Złożoność: łatwo Kalorie: 213,00 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 12 godz Dodać. czas: 20 minut Używany: 5,00 g/14,00 g/23,00PiekarnikSuszenie, suszenieKuchnia włoskaŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyImpreza, bufetUrodzinyRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 2 PORCJEpomidory 2 kgsól 1 łyżeczka.cukier 1 łyżeczka.Zioła prowansalskie 1 łyżeczka.rozmaryn 1 łyżeczka.bazylia 1 łyżeczka.czosnek 2 szt.oliwa z oliwek 300 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wybierz odpowiednie pomidory! Odmiana „Slivka” jest idealna. Umyć, pokroić na 4 części, usunąć środek pomidora z nasionami.

Krok 2

Połóż wnętrze na ręcznikach papierowych na 30 minut, aby usunąć wilgoć.

Krok 3

Wymieszaj sól, cukier i przyprawy.

Krok 4

Pomidory ułożyć na suszarce, przekrojoną stroną do góry, posypać przygotowanymi przyprawami.

Krok 5

Ustaw temperaturę suszarki na 70 stopni na 7 godzin, zmieniając tace co 2 godziny. Następnie obniżyć temperaturę do 45-50 stopni i suszyć około 7 godzin.

Krok 6

Suszenie zależy od wielkości pomidora. Brzegi nacięcia powinny być zakręcone do wewnątrz, wilgoć powinna opuścić, ALE powinny być miękkie!

Krok 7

Przygotuj słoiki o pojemności 300 ml.

Krok 8

Do szklanki wlać 150 ml oliwy, posiekać czosnek (2 ząbki), podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.

Krok 9

Umieść pomidory w słoiku, dodając warstwy oleju, aby pokryć każdy pomidor. Twist!

Krok 10

Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu! A gdy masz ochotę na przysmak – smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Lepiej podgrzać czosnek na oleju, ponieważ świeży czosnek może puchnąć w słoiku. Jeszcze lepiej, najpierw upiecz!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja