Suszone jabłka o smaku cynamonowym

Suszone jabłka o smaku cynamonowym

Marina 30 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie suszonych jabłek o smaku cynamonuSuszone jabłka o smaku cynamonowymGotowanie suszonych jabłek o smaku cynamonuSuszone jabłka o smaku cynamonowym Do przepisu

Dzięki cynamonowi jabłka stają się szczególnie aromatyczne i smaczne. Główna praca polega na pokrojeniu jabłek i posypaniu ich cynamonem. Resztę zrobi technologia.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjabłka 2 kgcynamon do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka umyj i pokrój w kawałki o grubości 0,5 cm, włóż do suszarki i posyp cynamonem.

Krok 2

Suszyć przez 10-12 godzin w temperaturze 55 stopni (lub średni program). Można suszyć w piekarniku w najniższej temperaturze.

UWAGA DO GOSPODARKI

W celu długotrwałego przechowywania chipsy jabłkowe należy umieścić w szklanych słoikach i szczelnie zamknąć.

PRZYDATNE RADY

Zamiast słodyczy używaj suszonych jabłek do musli, owsianki, kompotów lub po prostu jako przekąska.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja