Suszone jabłka o smaku cynamonowym
Marina 30 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Dzięki cynamonowi jabłka stają się szczególnie aromatyczne i smaczne. Główna praca polega na pokrojeniu jabłek i posypaniu ich cynamonem. Resztę zrobi technologia.
Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjabłka 2 kgcynamon do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka umyj i pokrój w kawałki o grubości 0,5 cm, włóż do suszarki i posyp cynamonem.
Krok 2
Suszyć przez 10-12 godzin w temperaturze 55 stopni (lub średni program). Można suszyć w piekarniku w najniższej temperaturze.
UWAGA DO GOSPODARKI
W celu długotrwałego przechowywania chipsy jabłkowe należy umieścić w szklanych słoikach i szczelnie zamknąć.
PRZYDATNE RADY
Zamiast słodyczy używaj suszonych jabłek do musli, owsianki, kompotów lub po prostu jako przekąska.