Suszone buraki z przyprawami

Suszone buraki z przyprawami

gastronomia 23 czerwca 2013 rChipsy z buraków Do przepisu

W ten sam sposób z marchwi, pasternaka i rzepy można przygotować „chipsy” warzywne. Możesz zmienić skład mieszanki przypraw do posypania według własnego uznania.

Złożoność: łatwo Kalorie: 25,32 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,94 g/0,11 g/4,99PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJIRozpocznij gotowanie na 2 dni przed podaniem1 kg buraków 1 łyżka. l. świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka. świeżo zmielony różowy pieprz 2 łyżki. l. suszona sól pietruszkowa 2 łyżki. l. majeranek suszony Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Buraki zawiń w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C, w zależności od wielkości, przez 40 minut. do 1 godziny Opłucz buraki zimną wodą i obierz je.

Krok 2

Lekko ostudzić, pokroić w okrągłe plastry o grubości około 1 cm, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem i natką pietruszki. Pozostawić na 2 godziny. Plasterki buraków ułożyć w jednej warstwie na blasze i suszyć w piekarniku nagrzanym do 100°C przez 2 godziny.

Krok 3

Wyjmij buraki z piekarnika i susz w temperaturze pokojowej, aż staną się giętkie, 1 do 2 dni. Przechowywać w pudełkach lub pojemnikach plastikowych.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jakże byłoby wspaniale, gdybyśmy wszyscy nagle mieli dużo, dużo czasu na spokojne i wyważone życie. W którym nie ma korków, tłoku, gwaru, biegania, fast foodów na ulicach, tabliczek czekolady na lunch i chipsów do piwa. Ponieważ nie ma potrzeby rezygnować z piwa, oto chipsy jako doskonały zamiennik. Możemy zacząć reorganizować świat…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja