„Surowy dżem” z dyni, pomarańczy i cytryn
Lilija Żurina 31 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia 2 kgpomarańczowy 3 szt.cytryna 3 szt.cukier 2 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz dynię ze skórki i nasion.
Krok 2
Cytryny i pomarańcze zalać na chwilę wrzącą wodą. Wytnij i usuń nasiona.
Krok 3
Przewiń wszystko w maszynce do mięsa na drobnych oczkach.
Krok 4
Posyp cukrem i mieszaj w pojemnikach przez cały dzień.
Krok 5
Gdy cukier się rozpuści, wlej go do wyparzonych słoików i zamknij pokrywkami.
Krok 6
Przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu.
UWAGA DO GOSPODARKI
Dżem ten bardzo dobrze się przechowuje.