„Surowy dżem” z dyni, pomarańczy i cytryn

„Surowy dżem” z dyni, pomarańczy i cytryn

Lilija Żurina 31 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz„Surowy dżem” z dyni, pomarańczy i cytryn Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia 2 kgpomarańczowy 3 szt.cytryna 3 szt.cukier 2 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz dynię ze skórki i nasion.

Krok 2

Cytryny i pomarańcze zalać na chwilę wrzącą wodą. Wytnij i usuń nasiona.

Krok 3

Przewiń wszystko w maszynce do mięsa na drobnych oczkach.

Krok 4

Posyp cukrem i mieszaj w pojemnikach przez cały dzień.

Krok 5

Gdy cukier się rozpuści, wlej go do wyparzonych słoików i zamknij pokrywkami.

Krok 6

Przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu.

UWAGA DO GOSPODARKI

Dżem ten bardzo dobrze się przechowuje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja