Do przepisu
Colesław to w zasadzie zwykła sałatka coleslaw, którą uwielbiają Amerykanie. Sekret jego sukcesu tkwi w słodko-kwaśnym dressingu, lekko pikantnym, lekko pikantnym. Colesław podawany jest do wszelkich dań – mięs, ryb, drobiu, ziemniaków, makaronów, kasz, kiełbas i burgerów.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Dodać. czas: 2 godzinyBez obróbki cieplnejKuchnia amerykańskaKolacjaKolacjaSałatkaSos sałatkowyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 główka młodej kapusty2 duże marchewki1 mała pęczek natki pietruszki2 gałązki estragonuDo tankowania:150 g gęstego jogurtu naturalnego70 g kefiru o niskiej zawartości tłuszczu2 łyżki l. majonez1 łyżka. l. Miód1 łyżeczka musztarda z ziarnami1 łyżka. l. ocet jabłkowyszczypta pieprzu cayennesól, świeżo zmielony biały pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Kapustę pokroić w cienkie paski. Marchewkę obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi w cienkie długie paski, wymieszaj z kapustą.
Krok 2
Posiekaj liście pietruszki i estragonu.
Krok 3
Na dressing wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Warzywa polej dressingiem, posyp ziołami i wymieszaj. Odstawić do lodówki na 2-12 godzin. Podawać do grillowanych mięs i burgerów.