Squash kawior z tajemnicą
marina23 października 27 października 2017 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Kawior z dyni
Złożoność: przeciętny Porcje: 1PrzekąskaSałatkaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia 2 szt.marchewka 1papryczka chili 1zielona cebula 5 piórczosnek 2 ząbkiSos BBQ 1 łyżeczkaoliwa z oliweksól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i ustaw piekarnik na tryb grillowania.
Krok 2
Obierz cukinię i marchewkę. Cukinię, marchewkę, papryczkę chili pokroić w kostkę. Usuń ziarenka z chili (zostaw je, jeśli lubisz ostre). Pokrój zieloną cebulę na 5 cm kawałki. Czosnek rozgnieć, nie usuwając skórki.
Krok 3
Warzywa wymieszaj w misce, dodaj sól (nie przesadzaj z solą). Dodaj oliwę z oliwek. Otrzymasz taką sałatkę.
Krok 4
Połóż „sałatkę” na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na 15 minut, obserwuj, aż warzywa się zarumienią i wyjmij je.
Krok 5
Upieczone warzywa włóż do blendera (obierz skórkę z czosnku), dodaj sos barbecue i przygotuj kawior.
Krok 6
Sprawdź zawartość soli i jeśli to konieczne, dodaj trochę soli. I do lodówki na co najmniej godzinę. Pyszne z tostowym czarnym pieczywem.