Sos śliwkowy „Tkemali”

Sos śliwkowy „Tkemali”

Yuna 06 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzSos śliwkowy „Tkemali” Do przepisu

Sos ten przygotowałam na bazie sosu Tkemali. Ale oryginalny przepis wymaga śliwek Tkemali, a ja mam niebieskie śliwki.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 670,54 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 17,41 g/4,67 g/147,02GotowanieKuchnia wschodniaPustySos, dressingPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki 1 kgczosnek (głowa) 1 szt.chili 1 szt.goździki 3 szt.kminek 0,5 łyżeczkikolendra 0,5 łyżeczkimięta (sucha) 0,5 łyżeczki.kolendra 1 pęczeknatka pietruszki 1 pęczekseler naciowy 1 pęczeksól do smaku gcukier do smaku g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj śliwki i usuń pestki. Zmiksuj w blenderze, aż uzyskasz puree.

Krok 2

Gotuj od momentu zagotowania przez 15-20 minut, ostrożnie masa „pluje”. Usuwamy pianę.

Krok 3

Zmiel suche przyprawy w moździerzu, drobno posiekaj małą pęczek zieleniny (kolendra, pietruszka, seler) i czosnek przez prasę. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, następnie dodaj sól i cukier do smaku. Gorące rozlewamy do butelek i zamykamy pokrywkami. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja