Sos śliwkowy na zimę
avtop2 02 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
W tym roku robię dużo śliwek w sosie śliwkowym, przechowuję je w lodówce lub w słoikach 800 g.
Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySos, dressingSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki 2-3 kgsól do smaku gbazylia 1 pęczekkolendra 1 pęczekczosnek 5-10 szt.ostra papryka 1-2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Śliwkę kroimy do rondla (rondla) i na małym ogniu.
Krok 2
I dusić na gładką masę, w trakcie i na koniec dodać ostrą paprykę przez 5 minut. Przed końcem gotowania dodać sól, bazylię, kolendrę, czosnek.
Krok 3
I rozlewaj do naczyń lub przechowuj w słoikach.
UWAGA DO GOSPODARKI
Rezultatem jest wspaniały sos, nie gorszy niż Tkemali.