Sos śliwkowy na zimę

Sos śliwkowy na zimę

avtop2 02 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzygotowanie sosu śliwkowego na zimęSos śliwkowy na zimęPrzygotowanie sosu śliwkowego na zimęSos śliwkowy na zimę Do przepisu

W tym roku robię dużo śliwek w sosie śliwkowym, przechowuję je w lodówce lub w słoikach 800 g.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySos, dressingSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki 2-3 kgsól do smaku gbazylia 1 pęczekkolendra 1 pęczekczosnek 5-10 szt.ostra papryka 1-2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śliwkę kroimy do rondla (rondla) i na małym ogniu.

Krok 2

I dusić na gładką masę, w trakcie i na koniec dodać ostrą paprykę przez 5 minut. Przed końcem gotowania dodać sól, bazylię, kolendrę, czosnek.

Krok 3

I rozlewaj do naczyń lub przechowuj w słoikach.

UWAGA DO GOSPODARKI

Rezultatem jest wspaniały sos, nie gorszy niż Tkemali.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja