Sos pomidorowy z chrzanem (do ciepłych i zimnych przystawek i dań)

Sos pomidorowy z chrzanem (do ciepłych i zimnych przystawek i dań)

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział2627.jpg Do przepisu

Podawać do gorących i zimnych przekąsek oraz posiłków.

Złożoność: łatwo Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutSos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory – 1 kg300 g świeżego chrzanuocet – 1 łyżeczka.300 g czosnkucukier – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

1 kg pomidorów obierz i posiekaj.

Krok 2

Przełóż także 300 g świeżego chrzanu i czosnku przez maszynę do mięsa.

Krok 3

Pomidory wymieszać z chrzanem i czosnkiem, posolić do smaku, dodać 1 łyżeczkę. ocet i taką samą ilość cukru. Wszystko dobrze wymieszaj w dużym rondlu i odstaw na 2-3 dni, nie przykrywając szczelnie pokrywką. Powstały sos przełożyć do słoików i przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja