Sos pomidorowy z bazylią

Sos pomidorowy z bazylią

Alewtina Semenowa 16 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSos pomidorowy z bazylią Do przepisu

Pyszny sos pomidorowy o smaku bazyliowym. Przygotowane w powolnej kuchence. Doskonały sos jako dodatek do makaronów, dań głównych, mięs, ryb, a także można go wykorzystać do przygotowania pizzy.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 62,79 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 25 minut Używany: 1,24 g/3,82 g/6,14MulticookerPrażenieKonserwowanieDusząc się, marniejącKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJIpomidory – 2 kgbazylia – 1 pęczekczosnek – 4 ząbkipapryczka chili – 2 szt.cukier – 4 łyżeczki.sól – 2 łyżeczki.oliwa z oliwek – 4 łyżki. l.mieszanka pieprzu – 2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj pomidory, papryczki chili. Umyć.

Krok 2

Pomidory pokroić na ćwiartki.

Krok 3

Umyj bazylię. Obierz i umyj czosnek.

Krok 4

Do miski multicooker wlać oliwę, dodać posiekany czosnek i smażyć przez 1 minutę w trybie „Smażenie”.

Krok 5

Dodaj pokrojone pomidory, gotuj w trybie „Gulasz” przez 20 minut.

Krok 6

Posiekaj bazylię. Usuń nasiona i błony z papryczki chili i drobno posiekaj. Mieszankę pieprzu zmiel w moździerzu na proszek.

Krok 7

Do pomidorów dodać papryczkę chili, bazylię, sól, cukier i mieszankę papryczek. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne 20 minut.

Krok 8

Wszystko ubić blenderem, ponownie zagotować sos i przełożyć do sterylnych słoików. Zwiń, odwróć i zawiń, aż ostygnie.

UWAGA DO GOSPODARKI

Wydajność – 1700-1800 ml.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja