Sos orzechowy z ziołami
Elena Szaszkina 18 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Sos ten można przygotować z dowolnych orzechów i ziół i można go przechowywać w lodówce przez dłuższy czas. Sos doskonale nadaje się do mięs, drobiu, warzyw i kanapek.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 20 minutMikserPrażenieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJEpietruszka – 1 pęczekczosnek – 2 ząbkiorzechy włoskie – 1 łyżka.oliwa z oliwek – 30 mlsól, pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Orzechy prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki umieścić w misie blendera i zmielić na pastę. Przełożyć do szklanego słoika i przechowywać w lodówce. Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Do tego sosu idealnie nadają się bazylia lub kolendra i orzeszki piniowe.