Sos marynatowy BBQ

Sos marynatowy BBQ

gastronomia 22 września 2013 rSos marynatowy BBQ Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 89,98 kcal/porcja Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Używany: 1,34 g/6,58 g/7,69MarynowanieSos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 8 PORCJI400 g przygotowanego sosu pomidorowego 3 łyżki. l. dobry koncentrat pomidorowy 1 średnia cebula 4–5 ząbków czosnku 2 łyżki. l. Sos Worcestershire 3 łyżki. l. ocet jabłkowy 2 łyżki. l. olej roślinny 1 łyżka. l. brązowy cukier 1 łyżeczka. musztarda w proszku mielona ostra czerwona papryka sól świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę i czosnek obieramy i pojedynczo siekamy bardzo drobno. Na głębokiej patelni z grubym dnem na średnim ogniu rozgrzej olej, dodaj cebulę, smaż do miękkości, 5 minut. Dodać czosnek, smażyć kolejne 2 minuty.

Krok 2

Do cebuli i czosnku dodajemy sos pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym samym czasie cukier i proszek musztardowy zalać pół szklanki wrzącej wody, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj trochę soli.

Krok 3

Do pasty musztardowej dodać koncentrat pomidorowy i ocet, ponownie wymieszać i powstałą masę wlać do sosu pomidorowego. Doprawić sosem Worcestershire, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, 10 minut. Sos zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić, 1 godz. Jest to uniwersalny sos i marynata do każdego mięsa i drobiu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja