Sos jabłkowy

Sos jabłkowy

Elena Dawidowa 23 sierpnia 2016 r4,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSos jabłkowy Do przepisu

Puree doskonale nadaje się na deser dla małych dzieci, do regularnych wypieków (ciasta, placki, tarty), do wypieków wegańskich (zamiast masła i jajek) oraz do wyrobu pianek marshmallow.

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowanieDusząc się, marniejącŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmŚwięto dzieciPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘJabłka Antonówka 4 kgcukier 800 grwoda 1 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń gniazda nasienne z jabłek, obierz je i pokrój na 4-8 kawałków. Przełożyć do rondla o grubym dnie.

Krok 2

Zalewamy wodą tak, aby całkowicie przykryła jabłka, doprowadzamy do wrzenia (jabłka powinny do tego czasu być ugotowane), odcedzamy wodę.

Krok 3

Jabłka zmiksuj w blenderze, dodaj cukier i gotuj, ciągle mieszając, przez 30 minut.

Krok 4

Przełóż puree do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywką.

UWAGA DO GOSPODARKI

Podczas gotowania pomoże Ci siatka chroniąca przed rozpryskami; nie będziesz musiał ciągle mieszać puree. Jeśli gotujesz puree do pianek marshmallow, musisz gotować je dłużej, około godziny lub w zależności od konsystencji, aby było gęste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja