Sos do pizzy

Sos do pizzy

Ekaterina Reshetnik 01 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 45 minutKuchnia amerykańskaPustySos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory (duże, mięsiste) – 4 szt.czosnek – 1 mała główkacebula – 2 szt.oregano – 1 łyżeczka.bazylia – 4 gałązkioliwa z oliwek – 5 łyżek. l.sól, pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory umyj, przekrój na pół, usuń rdzeń. Odetnij górę główki czosnku. Pomidory i czosnek ułóż w naczyniu do zapiekania, posyp solą, pieprzem, skrop oliwą i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40-45 minut.

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj grubo posiekaną cebulę i zioła. Smaż na średnim ogniu, mieszając, aż cebula stanie się przezroczysta.

Krok 3

Obierz smażone pomidory i czosnek i dodaj do cebuli. Gotuj na małym ogniu, mieszając, przez 15-20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 4

Warzywa włóż do miski blendera i zmiksuj na gładkie puree. Dodać sól i pieprz do smaku. Przelej sos z powrotem na patelnię i kontynuuj gotowanie, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.

Krok 5

Gotowy sos rozlać do słoików. Sterylizować w łaźni wodnej przez 15-20 minut i zwinąć.

UWAGA DO GOSPODARKI

Z podanej ilości składników otrzymasz 500-600 g sosu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja