Sos Chamberlaina

Sos Chamberlaina

Yuna 06 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSos Chamberlaina Do przepisu

Pilar podzieliła się ze mną tym przepisem, jest to przepis jej rodzinny i ma też nazwę.

Złożoność: łatwo Kalorie: 98,79 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 10 minut Używany: 1,01 g/4,69 g/13,00GotowaniePustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 1 kgcebula 300 grsól 2 łyżki. l.cukier 5 łyżek. l.goździki (pąki) 4 szt.liść laurowy 1 szt.pieprz czarny 10 szt.ocet 9% 4 łyżki. l.bezwonny olej roślinny 4 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory przecinamy w poprzek od dziobka, blanszujemy we wrzącej wodzie przez 1-2 minuty, płuczemy zimną wodą i obieramy ze skórki. Pomidory pokroić w plasterki. Cebulę kroimy w piórka.

Krok 2

Wszystkie posiekane warzywa i przyprawy wrzucić do rondelka i gotować przez 5 minut, pod koniec dodając ocet. Przełóż do czystych słoików, zamknij pokrywkami i zawiń, aż całkowicie ostygną.

UWAGA DO GOSPODARKI

Okazało się, że są to 3 półlitrowe słoiki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja