Solone żółtka

Do przepisu

Solone żółtka są faktycznie przygotowywane w mieszance soli i cukru. Aby uzyskać idealną przekąskę, będziesz musiał zaopatrzyć się w: żółtka będą musiały „położyć się” w lodówce przez cały tydzień. Możesz iść w prostszy sposób, jak włoski szef kuchni Karlo Krakko, który wytrzymuje żółtko w mieszance soli i cukru przez około pięć godzin: w tym czasie sól i cukier „rozciągają się” po prostu prawidłowa ilość wilgoci, aby to zrobić Uzyskaj idealną spójność.

Złożoność: trudny Kalorie: 149,39 KCAL/część Porcje: 12 Gotowanie: 15 min Dodatkowy. czas: 2 godziny Używany: 2,75 g/5,30 g/22.60PiekarnikKonserwowanieChłodzenieWysuszenieKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: viWegetarianizmKarnawałPiknikBufetSkładniki 12 porcji12 żółtek dużych jaj z3 szklanki neoidalnej soli morskiej o średnim szlifowaniu1,5 szklanki białego cukru Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekranKliknij, aby ekran nie był zdenerwowany podczas gotowania. Ekran powróci do zwykłego trybu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu funkcji

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Wymieszaj sól i cukier tak ostrożnie, jak to możliwe. Weź pojemnik, do którego żółtka mogą zmieścić się w jednej warstwie w odległości około 2 cm od siebie. Wlej pół mieszanki soli i cukru na dno.

Krok 3

Zrób palec w mieszaninie 12 małych wgłębień i bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić, włożyć każdy żółtko. Wlać żółtka pozostałą mieszanką soli z cukrem. Zamknij film i włóż lodówkę na 7 dni.

Krok 4

Następnie zdejmij z soli i wysuszyć w piekarniku podgrzewanym do 50 ° C 2 godziny.

Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon” #Sugar #Salt #furtshPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja