Solone zielone pomidory z pikantnym nadzieniem

Solone zielone pomidory z pikantnym nadzieniem

Konstanca 03 sierpnia 2020 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSolone zielone pomidory z pikantnym nadzieniem, zdjęcie gotowego daniaSolone zielone pomidory z pikantnym nadzieniem, zdjęcie gotowego daniaSolone zielone pomidory z pikantnym nadzieniem, zdjęcie gotowego dania Do przepisu

Dla miłośników pikantnych przekąsek i przetworów. Pyszne zielone pomidory faszerowane czosnkiem i ostrą papryką.

Złożoność: łatwo Kalorie: 57,67 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 168 godz Dodać. czas: 1 godzina Używany: 2,98 g/0,47 g/12,69GotowanieKolacjaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinySKŁADNIKI NA 20 PORCJIzielone pomidory 4,5 kgsuchy koperek z parasolkami 1 pęczekostra papryka czerwona 1 szt.ostra papryka zielona 1 szt.czosnek (głowa) 1,5 szt.liść laurowy 5 szt.solanka:woda 4 lsól 300 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Suche gałązki koperku (wraz z parasolkami) połamać lub pokroić na kawałki.

Krok 2

Aby przygotować solankę, zagotuj wodę, dodaj sól, zamieszaj. Dodać koperek i liść laurowy, gotować 5 minut. Wyłącz ogrzewanie i ostudź solankę do temperatury pokojowej.

Krok 3

Podczas gdy solanka ochładza się, przygotuj warzywa. Umyj pomidory.

Krok 4

W pomidorach wytnij miejsce mocowania łodygi.

Krok 5

Umyj oba rodzaje papryki i pokrój w cienkie pierścienie wraz z nasionami. Czosnek obierz, pokrój w cienkie plasterki.

Krok 6

Każdy pomidor przekrój w poprzek, ale nie do końca, aby zachował swój kształt i się nie rozpadł. W nacięcia włóż kilka plasterków czosnku i krążków pieprzu.

Krok 7

Na dnie emaliowanego wiadra lub patelni ułóż warstwę nadziewanych pomidorów.

Krok 8

Kontynuuj układanie pomidorów warstwami, aż skończysz. Zawsze na spód kładę zielone pomidory, a na wierzch mleczno dojrzałe i brązowe, bo solą trochę szybciej niż zielone.

Krok 9

Zalać solanką pomidory. Połóż na wierzchu pokrywkę z rondla lub drewnianej deski i umieść na nich ładunek, na przykład butelki z wodą. Trzymaj pomidory w cieple przez 1–2 dni, a następnie przenieś je do chłodnego miejsca. Za tydzień pomidory będą gotowe. Przechowuj te pomidory w chłodnym miejscu.

Krok 10

Doskonała aromatyczna pikantna przekąska. Bardzo smaczne do dań mięsnych, do ziemniaków pod każdą postacią. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Suchy koperek można zastąpić świeżym. Wtedy nie trzeba gotować go w solance, wystarczy po prostu dodać do niego warstwy pomidorów.

PRZYDATNE RADY

Jeśli nie lubisz zbyt ostrej papryki, możesz użyć jednej ostrej papryki i zastąpić drugą słodką papryką, pokrojoną w cienkie paski.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja