Solone zielone pomidory z musztardą

Solone zielone pomidory z musztardą

Konstanca 12 września 2018 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzSolone zielone pomidory z musztardą Do przepisu

Pyszna zielona sałatka z pomidorów. Można go przechowywać w chłodnym miejscu przez około dwa tygodnie, ale nie przechowuje się go, ponieważ szybko się zjada.

Złożoność: łatwo Kalorie: 127,28 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 120 godz Dodać. czas: 50 minut Używany: 4,37 g/0,84 g/27,99Bez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaImpreza, bufetUrodzinyNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 20 PORCJImałe zielone pomidory 5 kggłówka czosnku 2 szt.koperek, suszone łodygi i parasole 1 pęczeksolankacukier 1 szklanka(-i)sól 0,5 filiżankimusztarda w proszku 50 gczarny pieprz 1 łyżeczka.ziele angielskie, groszek 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory myjemy i nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczkami. Czosnek obierz i pokrój w plasterki, koperek w duże kawałki. Pomidory włóż do emaliowanego wiaderka lub patelni, posyp czosnkiem i koperkiem.

Krok 2

W wodzie rozpuścić sól i cukier, dodać przyprawy i zagotować. Po ostygnięciu solanki dodać do niej musztardę, wymieszać i pozwolić jej zaparzyć. Gdy solanka stanie się klarowna, zalej nią pomidory. Połóż czystą szmatkę na górze i zgnij.

Krok 3

Trzymaj pomidory w cieple przez 2-3 dni, a następnie przenieś je do zimnego miejsca na 3 dni. I możesz tego posmakować. Bardzo smaczne z gotowanymi ziemniakami, daniami mięsnymi i kurczakiem, w sałatkach i winegretach. Przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja