Solone pomidory z bazylią

Solone pomidory z bazylią

Solone pomidory z bazylią Do przepisu

Weź wielokolorowe pomidory koktajlowe – okaże się interesujące i piękne.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 120 godzKonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE2 kg średnich pomidorków koktajlowych 1 średni pęczek zielonej bazylii 100 g solipo 2 łyżeczki. pieprz czarny i ziele angielskie 1 główka czosnku Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zagotuj solankę z 1,5 litra wody, soli, czosnku i ziaren pieprzu – gotuj, aż sól całkowicie się rozpuści. Następnie zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.

Krok 2

Blanszuj pomidory w bardzo słabo wrzącej, osolonej wodzie przez 1 minutę. Wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć. Grubo posiekaj czosnek.

Krok 3

Na dnie miski do marynowania połóż połowę bazylii i czosnku. Ułożyć pomidory i zalać je solanką. Posyp pozostałym czosnkiem i bazylią. Przykryj krążkiem lub talerzem i połóż na wierzchu ciężarek.

Krok 4

Przechowywać w temperaturze pokojowej przez 5 dni, następnie przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja