Solanka z borowikami

Solanka z borowikami

Yuna 15 września 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSolanka z borowikami Do przepisu

Solanka z grzybami to jeden z moich ulubionych przetworów! To pyszna przystawka, wspaniały dodatek do wieprzowiny lub cielęciny, a jeśli włożymy zawartość słoika do bulionu z ziemniakami, otrzymamy obfity kapuśniak z grzybami!

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustyPrzekąskaSałatkaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘborowiki 600 gkapusta 1 kgcebula 500 grpomidory 500 grmarchewka 500 gsól 2 łyżki.cukier 2 łyżki.ocet stołowy 3 łyżki.pieprz czarny 5 szt.chili 1 szt.liść laurowy 3 szt.olej roślinny 0,5 szklanki(-ów)woda 1 szklanka(i) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zetrzyj marchewki i pokrój cebulę na półpierścienie. Smażymy na oleju aż do zmiany koloru.

Krok 2

Kapustę pokroić w paski, a pomidory w plasterki. Ugotowane grzyby pokroić na kawałki. W rondlu wymieszaj kapustę, pomidory, podsmażoną cebulę i marchewkę oraz grzyby. Dodać sól, cukier, przyprawy, wodę. Dusić przez 30 minut. 5 minut przed gotowością dodaj ocet.

Krok 3

Ułożyć w wysterylizowanych słoikach, przykryć pokrywką, zawinąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

UWAGA DO GOSPODARKI

Możesz wziąć dowolne grzyby, nawet pieczarki, ale grzyby leśne są lepsze, są bardziej pachnące.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja