Sól ziołowa do warzyw
Do przepisu
Z tą solą dobrze jest upiec np. bakłażany i słodką paprykę: bakłażany pokroić w warstwy o grubości 2 cm, paprykę pokroić w ćwiartki, usuwając szypułki, nasiona i przegrody. Warzywa skrop oliwą, posyp solą, ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.
Złożoność: łatwo Porcje: 250 Gotowanie: 10 minutMikserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 250 PORCJI200 g średniej soli morskiej 1 łyżka. l. czosnek w proszku 1 łyżeczka. suszona bazylia, oregano i tymianek Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Suche zioła zmiel w młynku do kawy lub blenderze na proszek.
Krok 2
Wymieszaj sól z czosnkiem i ziołami. Pozwól parzyć przez 1-2 dni. Przechowywać w szczelnym pojemniku.