Sól smakowa

Sól smakowa

Dmitrij Żurawlew 22 listopada 2015 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzygotowanie soli smakowejSól smakowaPrzygotowanie soli smakowejSól smakowa Do przepisu

Sól suszoną można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez kilka miesięcy. Zawsze będziesz mieć pod ręką idealną przyprawę do ryb lub owoców morza, sałatek warzywnych, a nawet niektórych owoców – na przykład ta sól będzie dobrze komponować się z arbuzem. Przy okazji, oprócz skórki, do soli można dodać także inne składniki aromatyczne, takie jak starty imbir, rozmaryn czy liście mięty.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ2 średnie pomarańcze1 szklanka grubej soli morskiej Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na drobnej tarce usuń skórkę z pomarańczy i dokładnie utrzyj w moździerzu razem z grubą solą morską.

Krok 2

Mieszankę układamy w jednej warstwie na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na kilka godzin do wyschnięcia, pamiętając o mieszaniu od czasu do czasu. Utrzymuj temperaturę na jak najniższym poziomie.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli się spieszysz, możesz skorzystać z kuchenki mikrofalowej: wystarczy 30-40 sekund w trybie mikrofalowym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja