Sok z czarnej porzeczki z melisą

Do przepisu

Nie spiesz się, aby zamrozić czarne porzeczki pozostałe po jedzeniu na zimę. Przygotuj lepszy sok owocowy. Pikantny sok z czarnej porzeczki ugasi pragnienie w czasie upału i poprawi humor.

Złożoność: łatwo Kalorie: 31,08 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 3 godziny Używany: 0,26 g/0,10 g/6,84SokowirówkaGotowanieKuchnia rosyjskaKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaMorse’aDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyPiknikSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJE1 kg czarnych porzeczek5–6 gałązek melisy1 pączek goździka200 g cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj jagody, oddziel je od gałązek i opłucz. Nad miską umieść sito, włóż do niego jagody i rozgnieć drewnianym tłuczkiem, ostrożnie oddzielając sok od miąższu. Można w tym celu także wykorzystać sokowirówkę.

Krok 2

Miąższ włożyć do rondla, zalać 3 litrami wody, doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut.

Krok 3

Dodać goździki i melisę, gotować kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na 1 godzinę.

Krok 4

Bulion odcedzić, dodać wyciśnięty sok i cukier. Odstawić napój owocowy do całkowitego ostygnięcia i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja