Sok pomidorowy z estragonem

Sok pomidorowy z estragonem

Elena Szaszkina 13 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSok pomidorowy z estragonem Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 40 minutMikserMaszynka do mięsaSokowirówkaGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyDrinkWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJEDojrzałe pomidory – 850 gSól – 1/2 łyżeczki.Pieprz – 1/4 łyżeczki.Ocet winny z czerwonego wina – 2 łyżeczki.Suszony estragon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jeśli masz sokowirówkę, zrób sok z pomidorów. Jeśli nie, to zmiel pomidory w maszynce do mięsa lub posiekaj je w blenderze i przetrzyj przez sito. Wlać sok na patelnię. Dodać sól, pieprz, estragon. Gotuj przez 20 minut. Fajny.

Krok 2

Dodaj ocet. Sok jest gotowy. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Sok można przygotować z dowolnych suszonych ziół, np. bazylii.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja