Sok pomidorowy z estragonem
Elena Szaszkina 13 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 40 minutMikserMaszynka do mięsaSokowirówkaGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyDrinkWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJEDojrzałe pomidory – 850 gSól – 1/2 łyżeczki.Pieprz – 1/4 łyżeczki.Ocet winny z czerwonego wina – 2 łyżeczki.Suszony estragon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jeśli masz sokowirówkę, zrób sok z pomidorów. Jeśli nie, to zmiel pomidory w maszynce do mięsa lub posiekaj je w blenderze i przetrzyj przez sito. Wlać sok na patelnię. Dodać sól, pieprz, estragon. Gotuj przez 20 minut. Fajny.
Krok 2
Dodaj ocet. Sok jest gotowy. Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Sok można przygotować z dowolnych suszonych ziół, np. bazylii.