Słodka papryka z miodem
Yuna 06 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 20 minutGotowanieKolacjaPustyPrzekąskaImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘsłodka papryka 1kgczosnek (ząbki) 3 szt.pietruszka 2 szt.miód 3 łyżki.sól 1 łyżka.cukier 2 łyżki.liść laurowy 3 szt.ocet 70% 1 łyżka.goździki (pąki) 4 szt.ziarna pieprzu 6 szt.olej roślinny 70 mlwoda 0,7 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, a każdą połówkę dzielimy na jeszcze trzy części. Przygotujmy marynatę, lekko ją zagotuj, aby przyprawy oddały swój aromat.
Krok 2
Zanurz plasterki papryki we wrzącej marynacie. Na początku będzie się wydawać, że marynaty jest za mało, ale potem pieprz opadnie i całkowicie pokryje się marynatą. Gotuj paprykę przez 5-7 minut.
Krok 3
Do wysterylizowanego słoika włóż kawałki czosnku i gałązkę pietruszki, do słoików włóż ostrą paprykę wraz z marynatą i zamknij pokrywkami.