Śliwki w słodkim rumie

Śliwki w słodkim rumie

Śliwki w słodkim rumie Do przepisu

Puste „dwa w jednym”. Powstały płyn można pić jako likier lub maczać w wypiekach. A śliwki sprawdzają się jako przystawka do serów, deser lub dekoracja dań.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ2 kg dojrzałych śliwek 200 g brązowego cukru 1 butelka (750 ml) złotego rumu Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń pestki ze śliwek. Umieść śliwki w 2-litrowym słoiku.

Krok 2

Do rondelka wsypać cukier, zalać wodą i rozpuścić. Gotuj, aż syrop zmieni kolor na złoty. Gorącym syropem zalać śliwki i wymieszać.

Krok 3

Wlać rum i wymieszać. Przykryć kawałkiem pergaminu, zawiązać sznurkiem i odstawić w ciemne miejsce na co najmniej 1 miesiąc, a najlepiej na 3 miesiące.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja