Śliwki marynowane z czosnkiem

Śliwki marynowane z czosnkiem

Elena Iwanowa 04 czerwca 2015 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie śliwek marynowanych w czosnkuŚliwki marynowane z czosnkiemGotowanie śliwek marynowanych w czosnkuŚliwki marynowane z czosnkiem Do przepisu

Wspaniała przystawka i doskonały dodatek do mięs.

Złożoność: łatwo Porcje: 12 Gotowanie: 13:00MarynowaniePustySKŁADNIKI NA 12 PORCJIśliwka do smakuwoda – 700 mlcukier – 300 gocet 9% – 100 mlgoździki – 5 szt.ziele angielskie – 8 szt.czosnek do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śliwki (odmiana węgierska) umyć i dobrze osuszyć. Każdą śliwkę przekrój w poprzek. Za pomocą małego widelca ostrożnie usuń pestki.

Krok 2

Obierz czosnek, przekrój każdy ząbek na pół, jeśli pokroisz tylko małe ząbki.

Krok 3

Do każdej śliwki włóż 1 ząbek czosnku. Umieścić (luźno) w półlitrowych słoikach.

Krok 4

Przygotuj marynatę (na 4 półlitrowe słoiki). Połącz cukier, ocet, przyprawy i gotuj od momentu zagotowania przez 3 minuty.

Krok 5

Zalać wrzącą marynatą śliwki. Całkowicie ostudzić. Następnie odcedź marynatę i zagotuj. Wlać do słoików, przykryć pokrywkami i pozostawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej.

Krok 6

Po upływie tego czasu wlej marynatę z powrotem na patelnię, zagotuj, napełnij słoiki i przekręć kluczyk. Studzimy w temperaturze pokojowej, odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce.

Krok 7

Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja