Śliwki marynowane z czosnkiem

Śliwki marynowane z czosnkiem

gastronomia 07 września 20095.00(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 870,00 kcal/porcja Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 5,20 g/0,00 g/212,40MarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJEpąki goździków – 3 szt.groszek ziele angielskie – 6 szt.ocet – 100 mlcukier – 300 gśliwki – 2 kgczosnek – 2-3 główkiwoda – 750 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj śliwki, wykonaj nacięcie z boku i usuń pestki. Czosnek podziel na ząbki i obierz. Zamiast pestki do każdej śliwki włóż ząbek czosnku.

Krok 2

Umieść śliwki w wysterylizowanych słoikach.

Krok 3

Zagotuj wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącym syropem zalej śliwki i odstaw na noc. Następnego dnia odcedź marynatę, zagotuj ponownie i polej śliwkami. Zamknij słoiki i przechowuj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja