Śledź pod futrem z kawiorem mintaja

Śledź pod futrem z kawiorem mintaja

gastronomia 16 grudnia 2023 r5,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz„Śledź pod futrem” z kawiorem mintaja Do przepisu

Śledź w futrze z kawiorem mintaja zachwyci wszystkich miłośników tej popularnej sałatki. Wydawać by się mogło, że z tradycyjnego zestawu składników można wymyślić coś nowego na podobny temat. Jednak praktyka pokazała, że ​​jeśli użyjesz swojej kulinarnej wyobraźni, możesz otrzymać bardzo oryginalne danie o tym ulubionym smaku. Główną cechą naszego przepisu jest dodatek kawioru z mintaja, który sprawia, że ​​sałatka staje się prawdziwym arcydziełem gastronomii. Jednocześnie nie ma szczególnych trudności w przygotowaniu: składniki są również układane warstwami, a następnie wysyłane do lodówki w celu namoczenia.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 284,44 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 3 godziny Używany: 19,88 g/16,29 g/14,60SałatkaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJIburaki – 300 gziemniaki – 300 gmarchewka – 200 gjaja C1 – 3 szt.cebula – 150 gocet jabłkowy – 1 łyżka. l.majonez – 150 gfilet śledziowy – 300 gkoperek – 4 gałązkikawior z mintaja – 2 słoiki (260 g)sól, świeżo zmielony czarny pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj składniki na śledzie pod futrem. Buraki dokładnie umyj szczotką, następnie osusz papierowym ręcznikiem. Zawinąć w folię i piec w temperaturze 190°C przez godzinę. Całkowicie ostudź.

Krok 2

Ziemniaki i marchewkę na „śledź pod futrem” dokładnie myjemy szczotką i gotujemy do miękkości (25–30 minut). Odcedź warzywa korzeniowe i pozwól im całkowicie ostygnąć.

Krok 3

Jajka włóż do rondla, zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj przez 10 minut. Ochłodzić bieżącą wodą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlać ocet jabłkowy i pozostawić do użycia.

Krok 4

Drobno posiekaj filet śledziowy, usuwając po drodze drobne ości. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Obierz buraki, ziemniaki i marchewkę, a następnie zetrzyj je na średniej tarce do trzech różnych misek. Jajka obierz i posiekaj bardzo drobno.

Krok 5

Starte buraki wymieszać z łyżką majonezu i przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej dużym kawałkiem folii spożywczej (brzegi powinny wystawać ze wszystkich stron). Pieprz i ostrożnie ubijaj. Włóż jajka i wygładź je. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj „siatką” majonezu, wypuszczając go z rękawa cukierniczego cienką końcówką.

Krok 6

Połóż warstwę startej marchewki. Ponownie nałóż „siatkę” majonezową. Połóż posiekany śledź. Posmaruj majonezem. Następnie połóż na wierzchu starte ziemniaki. Lekko posolić i popieprzyć.

Krok 7

Na wierzchu rozłóż posiekaną cebulę i koperek. Połóż warstwę ikry mintaja. Wyrównaj to. Przykryć brzegami folii spożywczej. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie wyjmij, rozłóż brzegi folii i połóż na wierzchu duży płaski talerz. Ostrożnie odwróć „śledź pod futrem”, usuń folię i pleśń. Udekoruj według uznania.

UWAGA DO GOSPODARKI

Aby starte buraki i marchewka nie puściły zbyt dużo soku (może to pogorszyć wygląd „śledzia pod futrem”), należy je osobno ułożyć na drobnym sicie i lekko odcisnąć.

PRZYDATNE RADY

Zamiast zwykłej cebuli do „Śledzia pod futrem” z kawiorem mintaja można użyć czerwonej (na przykład płaskiej Jałty): smak potrawy stanie się bardziej wyrafinowany.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja