Skórki pomarańczowe w syropie

Skórki pomarańczowe w syropie

gastronomia 28 maja 20120,00 (0)WskaźnikRatowaćUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 1036,50 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 1,07 g/0,23 g/258,55PrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIpomarańcze – 3 szt.cukier – 1 kgsok z 1 cytryny Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomarańcze. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń z nich wierzchnią warstwę skórki. Skórkę pokroić w szerokie, długie wstążki. Włóż do miski z zimną wodą i pozostaw na 24 godziny. Zmieniaj wodę 2-3 razy. Gotuj skórki we wrzącej wodzie przez 20 minut. Osuszyć papierowymi ręcznikami.

Krok 2

Syrop zagotować z cukru i 200 ml wody. Dodać sok z cytryny i gotować do uzyskania konsystencji płynnego miodu.

Krok 3

Ułóż naleśniki i piecz przez 5 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić na noc. Następnego dnia ponownie zagotuj syrop ze skórką, gotuj przez 5 minut. Studzimy w syropie. Podawać z herbatą lub talerzem serów.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja