Serniki niesłodzone z sosem z pieczonych warzyw

Do przepisu

Niesłodzone serniki z curry – niespodziewane, prawda? Ale to, nawiasem mówiąc, jest również nieoczekiwanie pyszne. Przygotuj sos z sera i pieczonych warzyw do serników, a na śniadanie będziesz miał lekkie poranne szczęście.

Złożoność: łatwo Kalorie: 524,41 kcal/porcję Porcje: 3 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 1 godzina Używany: 30,48 g/29,65 g/32,75MikserPrażenieNa patelniKuchnia indyjskaŚniadanieKolacjaDrugie daniePiekarniaZapiekankaDanie główneSyrnikiWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE500 g twarogu 9% tłuszczu1 małe jajko2 łyżki l. wabiki2 łyżki l. mąka + trochę więcej do panierowania0,5 łyżeczki curry1 łyżeczka sólświeżo zmielony czarny pieprzroztopione masłoDo sosu:300–400 g dowolnych pieczonych warzyw1–2 ząbki czosnku3 łyżki. l. dowolny drobno starty ser3 łyżki. l. śmietanaświeżo zmielony czarny pieprzsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na serniki łączymy wszystkie składniki w misce i ubijamy blenderem zanurzeniowym na gładką masę. Ciasto przykryć folią i wstawić do lodówki na 50–60 minut.

Krok 2

Na sos rozgnieść, obrać i posiekać czosnek. Warzywa lekko podgrzej, dodaj wszystkie składniki oprócz sera do szklanki blendera zanurzeniowego i zmiksuj na gładką masę. Dodać ser i wymieszać szpatułką. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Posyp powierzchnię roboczą odrobiną mąki. Mokrymi rękami weź około 1,5 łyżki. l. ciasto twarogowe, zwinąć w kulę, oprószyć mąką, spłaszczyć na płaski placek o grubości 1,5 cm i obtoczyć ze wszystkich stron w mące. Strząśnij nadmiar i połóż na pergaminie.

Krok 4

Gdy wszystkie serniki będą już gotowe, rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smażyć serniki, nie przeciążając patelni, na złoty kolor z obu stron. Następnie można je smażyć na patelni, zmniejszając ogień, przez około 8 minut lub w piekarniku w temperaturze 160°C, przez 10–12 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z sosem z pieczonych warzyw.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja