Serniki bez mąki z kandyzowanymi owocami

Serniki bez mąki z kandyzowanymi owocami

gastronomia 03 sierpnia 2022 r5,00 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzSerniki z kandyzowanymi owocami Do przepisu

Serniki bezmączne z kandyzowanymi owocami zachwycą wszystkich miłośników tego dania swoim niezrównanym smakiem i ciekawą konsystencją. A ich kaloryczność jest znacznie niższa w porównaniu do tradycyjnych! Ponadto osoby, które z tego czy innego powodu nie spożywają pokarmów zawierających gluten, mogą poczęstować się takimi sernikami, ponieważ w naszym przypadku rolę mąki pszennej pełni skrobia kukurydziana. Jeśli chcesz uzyskać jak najbardziej dietetyczny sernik, zmniejsz ilość cukru w ​​cieście lub dodaj dowolny zamiennik. Co więcej, kandyzowane owoce już sprawiają, że danie jest dość słodkie.

Złożoność: łatwo Kalorie: 468,32 kcal/porcję Porcje: 2 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 30 minut Używany: 26,05 g/17,05 g/53,48PiekarnikPieczeniePrażenieNa patelniŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPiekarniaZapiekankaSyrnikiKandyzowane owoceWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJEtwarożek – 400 gowoce kandyzowane – 50 gjajko – 1 szt.skrobia kukurydziana – 4 łyżki. l.cukier – 50 gcukier waniliowy – 1/2 łyżeczki.olej roślinny do smażenia – w razie potrzeby Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki sernika. Twarożek przecieramy przez drobne metalowe sito, następnie dodatkowo ubijamy blenderem tak, aby produkt stał się bardzo delikatny, wręcz puszysty.

Krok 2

Drobno posiekaj kandyzowane owoce. Do miski włóż serek wiejski. Dodaj jajko, 2 łyżki. l. skrobię kukurydzianą, cukier zwykły i cukier waniliowy, następnie bardzo dokładnie mieszaj, aż mieszanina uzyska jednolitą konsystencję.

Krok 3

Do masy twarogowej dodać kandyzowane owoce. Dokładnie wymieszaj szpatułką. Ciasto twarogowe na serniki włóż do lodówki na 30 minut: po tym czasie łatwiej będzie z nim pracować.

Krok 4

Z powstałej masy uformuj serniki (nie powinny być duże, dosłownie na kęs) i obtaczaj ze wszystkich stron w pozostałej mące kukurydzianej.

Krok 5

Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oleju roślinnego i smaż serniki z obu stron, aż będą chrupiące. Przełożyć na blachę i piec około 15 minut w temperaturze 180°C.

PRZYDATNE RADY

Do takich serników, jak i do tradycyjnych, potrzebny jest dobry, wytrawny twarożek. Jeśli kupiłeś za mokry, umieść go w podwójnie złożonej gazie i podłóż pod prasę, aby spuścić nadmiar płynu.

PRZY OKAZJI

Jeśli ciasto na te serniki okaże się zbyt płynne, dodaj do niego odrobinę więcej skrobi kukurydzianej. Tylko nie przesadzaj, w przeciwnym razie produkty nie będą wystarczająco delikatne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja