Postanowiliśmy połączyć w jednym przepisie absolutny hit domowego wypieku i modny deser restauracyjny. Nie oszukujmy się, nasz sernik miodowo-cytrynowy zawstydzi każdy zagraniczny sernik.
Jak zaokrąglić ciasto
Aby ciasta, bułki, chleb i inne produkty z ciasta drożdżowego wyrosły i równomiernie się upiekły, kawałki należy zaokrąglić. Aby to zrobić, połóż ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Chwyć jedną krawędź i pociągnij ją do środka, następnie – jak po okręgu – za sąsiednią krawędź, a potem kolejną, w sumie około 5 razy. Powstałą kulę ciasta przekładamy na posypaną mąką powierzchnię i obracamy w jednym miejscu, podpierając i przesuwając lekko zgiętą dłonią. W miarę obracania się kula będzie coraz bardziej regularna, a powierzchnia ciasta będzie rozciągnięta. Zaokrąglanie odbywa się na różnych etapach, często kilkukrotnie w trakcie procesu przygotowania. Po ostatnim zaokrągleniu ciasto należy rozłożyć.
Sernik miodowo-cytrynowy
Taki luksusowy sernik miodowo-cytrynowy dobrze upiec na Miodowe Spa lub zaraz po nim i zaprosić na tę okazję gości – podwieczorek z sernikami.
Sernik miodowo-cytrynowy
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #miód #Miodowe Spa #serniki #pieczenie z miodemPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych