Do przepisu
Delikatny kremowy krem z czerwonym kawiorem można podawać do naleśników, naleśników, naleśników i gofrów. A jeśli chcesz, z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.
Złożoność: łatwo Kalorie: 251,10 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 10 minut Używany: 19,67 g/17,11 g/4,08MikserKolacjaDrugie daniePrzekąskaWegetarianizm: laktoUrodzinyKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100–120 g kawioru z łososia + trochę więcej do dekoracji250 g twarogu 9% tłuszczu100 g kwaśnej śmietany 20% tłuszczu2–3 łyżki. l. śmietanka o zawartości tłuszczu od 30%1 mała szalotka2 łyżki l. sok z cytryny3-4 gałązki liści koperku + do dekoracjisól, czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Twarożek przetrzyj przez sito. Ubić mikserem razem ze śmietaną, śmietaną, sokiem z cytryny i drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
Dodać kawior i wymieszać. Przełóż pastę do małych wazonów lub pięknych rozetek na konfiturę. Każdą porcję udekoruj koperkiem i czerwonym kawiorem.
PRZYDATNE RADY
Czerwony kawior można zastąpić szczupakem.