Ser marynowany

Ser marynowany

gastronomia 22 czerwca 20070,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz2031.jpg2031.jpg2031.jpg2031.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 465,00 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 2 godziny 30 minutMarynowanieKuchnia ukraińskaPustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI3 małe cebule400 g twardego sera krowiego0,5 łyżeczki czarne ziarna pieprzususzony rozmarynwytrawne białe winoczosnek – 5 ząbkówocet winny biały – 2 łyżki. l.olej roślinny Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ser pokroić w dużą kostkę. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę przekrój na ćwiartki, a ząbki czosnku wzdłuż na pół. Zmiażdż ziarna czarnego pieprzu płaską częścią noża.

Krok 2

W odpowiednim szklanym słoju układamy warstwami ser, cebulę i czosnek, posypując każdą warstwę pieprzem i rozmarynem. Wino wymieszać z octem, zalać tą mieszanką ser i przyprawy, dodać olej roślinny.

Krok 3

Przykryj słoik pokrywką lub folią. Można go zawinąć w nieprzezroczystą plastikową torebkę, aby nikt nie zgadł, co jest w środku i nie zjadł serka przed terminem. Pozostawić do marynowania w lodówce na 2 tygodnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja