Satsebeli

Satsebeli

gastronomia 26 października 20124,00 (1)WskaźnikRatowaćUdziałnieokreślonyKomentarzSatsebeli Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutKuchnia gruzińskaSos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1,5 kg dojrzałych pomidorów500 g czerwonej słodkiej papryki1 kg czosnku0,5 szklanki czerwonego octu winnegoolej roślinnysól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory przekrój w poprzek i odstaw na 30 sekund. do wrzącej wody, następnie spłucz wodą z lodem i usuń skórę. Pomidory pokroić na 4 części i usunąć nasiona.

Krok 2

Czosnek obieramy, paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne oraz błony. Zagotuj ocet i ostudź. Przełóż pomidory, paprykę i czosnek przez maszynę do mięsa.

Krok 3

Dodać ocet i sól, wymieszać. Umieścić w wysterylizowanych słoikach i zalać cienką warstwą oleju roślinnego. Szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja