Saszetka z ziołami toskańskimi
gastronomia 22 czerwca 2007 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJISaszetka z ziołami to świetny prezent na Nowy Rok lub inne święto.2,5 łyżki. l. suszona bazylia, oregano, majeranek i natka pietruszki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Dodaj zioła do miski i dobrze wymieszaj. Rozłóż 10 dwuwarstwowych kwadratów cienkiej tkaniny bawełnianej (o boku 18 cm) na powierzchni roboczej. Wlać 1 łyżkę na środek każdego kwadratu. l. powstałą pikantną mieszankę. Zbierz brzegi materiału do zgrabnego worka i zawiąż sznurkiem. Karta dołączona do upominku: „Zanurz saszetkę na patelni podczas duszenia wołowiny lub wieprzowiny. Możesz otworzyć saszetkę i dodać jej zawartość do sosu pomidorowego lub wymieszać przyprawy z mięsem mielonym na kotlety lub klopsiki.”