Salo z curry i miętą

Salo z curry i miętą

gastronomia 21 lutego 2011 r0,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 16 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPrzekąskaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 16 PORCJIcurry w proszku – 1 łyżka. l.czosnek – 5 ząbkówświeży smalec – 500 gziarna pieprzu – 1 garśćsól kuchenna gruba – 0,5 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Miętę umyć, osuszyć, podzielić na listki i drobno posiekać. Grubo utrzyj pieprz w moździerzu. Obierz czosnek, przekrój każdy ząbek wzdłuż na 4–6 części. W misce wymieszaj sól, curry, pieprz, czosnek i miętę.

Krok 2

Obtocz smalec w powstałej mieszance ze wszystkich stron.

Krok 3

Zawinąć w folię spożywczą lub płócienną serwetkę, włożyć do lodówki i pozostawić na 2 dni. Gdy smalec będzie gotowy, przenieś go do zamrażarki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja