Sałatka zimowa z grzybami
Tatiana M. 12 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pyszna, pikantna sałatka na zimę!
Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘświeże gotowane grzyby – 200 gmarchewka – 200 gpomidor – 200 gpapryka – 200 gcebula – 100 gcebula – 100 gkoperek – pęczeksól – 10 gsól – 10 golej roślinny – 60 mlgoździki – 3 szt.mieszanka ziaren pieprzu – 1 łyżeczka.ocet 9% – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wszystkie warzywa i zioła pokroić losowo (nie drobno), dodać grzyby. Włóż do miski multicookera (można też gotować w rondlu), dodaj pozostałe składniki oprócz octu i wymieszaj. Gotuj w trybie „gotowanie” lub „zupa” – 20-30 minut.
Krok 2
Sterylizuj słoiki i pokrywki. Dodać ocet i doprowadzić do wrzenia. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików łyżką cedzakową do ramion, zalewamy marynatą i od razu zamykamy. Odwróć słoiki do góry dnem na ręczniku, aż całkowicie ostygną.