Sałatka zimowa z grzybami

Sałatka zimowa z grzybami

Tatiana M. 12 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSałatka zimowa z grzybami Do przepisu

Pyszna, pikantna sałatka na zimę!

Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘświeże gotowane grzyby – 200 gmarchewka – 200 gpomidor – 200 gpapryka – 200 gcebula – 100 gcebula – 100 gkoperek – pęczeksól – 10 gsól – 10 golej roślinny – 60 mlgoździki – 3 szt.mieszanka ziaren pieprzu – 1 łyżeczka.ocet 9% – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wszystkie warzywa i zioła pokroić losowo (nie drobno), dodać grzyby. Włóż do miski multicookera (można też gotować w rondlu), dodaj pozostałe składniki oprócz octu i wymieszaj. Gotuj w trybie „gotowanie” lub „zupa” – 20-30 minut.

Krok 2

Sterylizuj słoiki i pokrywki. Dodać ocet i doprowadzić do wrzenia. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików łyżką cedzakową do ramion, zalewamy marynatą i od razu zamykamy. Odwróć słoiki do góry dnem na ręczniku, aż całkowicie ostygną.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja