Sałatka zimowa Słodkie ogórki
Elena Szaszkina 23 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pikantna sałatka z ogórków, cebuli i przypraw, doskonała przystawka.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 40 minutPrażenieDusząc się, marniejącKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJIOgórki – 1 kgCebula – 2 szt.Cukier – 50 gOcet jabłkowy – 50 mlOlej z pestek dyni (lub olej z orzechów) – 50 mlSól, pieprzNasiona kolendry – 1,5 łyżeczki.Zieloni opcjonalnie Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Odetnij ogony ogórków i pokrój je w plasterki. Cebulę pokroić w pierścienie i rozebrać. Wszystkie składniki umieścić w rondelku i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż będą miękkie. Sałatka jest gotowa.
Krok 2
Smacznego!