Sałatka z wątróbek drobiowych z borówkami i miętą

Do przepisu

W tej sałatce z borówkami i miętą zamiast wątróbki drobiowej można użyć wątróbki lub serc kaczych lub indyczych.

Złożoność: łatwo Kalorie: 354,55 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 35 minut Używany: 26,97 g/17,23 g/23,87PrażenieNa patelniKolacjaKolacjaSałatkaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI500 g wątróbki drobiowej400 g mrożonych borówek200 g szpinaku1 mały pęczek miętysok i skórka z 1 pomarańczy1 łyżka. l. ocet jabłkowy1 łyżka. l. Miódoliwa z oliwek0,5 łyżeczki słodka mielona paprykasól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Z wątróbki drobiowej usuń żyły, każdą wątróbkę przekrój na dwie części, dodaj sól, pieprz, oliwę i odstaw na 10-15 minut.

Krok 2

Usuń łodygi z mięty. Małe listki zostaw do dekoracji, duże ułóż w stos, zwiń w rulon, drobno posiekaj, a następnie drobno posiekaj w poprzek.

Krok 3

Na dużej patelni smażymy wątróbkę na średnim ogniu, przykrywając ją zmiętą folią, aby zapobiec rozpryskiwaniu się, każdorazowo po 3 minuty. z każdej strony. Zdjąć z ognia, posypać papryką i borówkami (bez rozmrażania), delikatnie wymieszać i odstawić na 5-7 minut.

Krok 4

Wymieszaj sok i skórkę pomarańczową, ocet i miód z miętą, solą i pieprzem.

Krok 5

Na talerzach ułóż szpinak, obok ułóż wątróbkę i borówki, polej dressingiem, posyp pieprzem, posyp listkami mięty i podawaj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja