Sałatka z ogórków na zimę

Sałatka z ogórków na zimę

Tatiana Neblandinka 27 sierpnia 20154,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSałatka z ogórków na zimę Do przepisu

Sałatkę ogórkową na zimę wygodnie jest przygotować z przerośniętych owoców lub tych, które mają nieregularny kształt i nie mieszczą się dobrze w słoikach. Sałatka ta będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych w okresie zimowym. Z zadeklarowanej ilości produktów otrzymuje się 3 puszki o pojemności 0,75 litra.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘogórki – 1,5 kgcebula – 0,25 kgczosnek – 2 głowysól – 60 gcukier – 60 gocet 9% – 60 golej roślinny – 125 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pokrój warzywa.

Krok 2

Dodać sól, cukier, olej, ocet. Mieszać.

Krok 3

Po trzech godzinach sałatkę przełożyć do czystych, ciepłych słoików i umieścić do sterylizacji.

Krok 4

Sterylizuj słoiki 1-litrowe przez 15 minut, słoiki 0,5-litrowe przez 10 minut.

Krok 5

Zamknij szczelnie słoiki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja