Sałatka z marynowanym serem i owocami

Do przepisu

Część sera do sałatki z owocami można rozgnieść widelcem, włożyć pomiędzy kromki chleba posmarowane masłem, podsmażyć w opiekaczu do kanapek lub tosterze i podawać z sałatką.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 1 godzinaMarynowanieKolacjaMarynataSałatkaWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI400 g Arla Apetina® Soft4 duże śliwki4 brzoskwinie lub nektarynki2 dojrzałe pomidory200 g mieszanki gęstych liści sałaty (szpinak, rukola, kukurydza)50 g mieszanki orzechów i nasionsól, świeżo zmielony (gruby) czarny pieprzNa sos marynatowy:100 ml oliwy z oliwek1 łyżka. l. ocet winny1,5 łyżki. l. musztarda z ziarnami0,5 łyżeczki każdy sól i pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ser pokroić w kostkę o boku 2-3 cm. Wymieszać wszystkie składniki marynaty, do powstałej masy dodać ser, delikatnie wymieszać i marynować przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub do 24 godzin w lodówce.

Krok 2

Ze śliwek i brzoskwiń usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Pokrój także pomidory.

Krok 3

Smażyć mieszankę orzechów i nasion na suchej patelni przez 1–2 minuty.

Krok 4

Odcedź marynatę z sera i dopraw ją odrobiną mieszanki liści. Ułóż je na talerzach. Na wierzchu ułożyć śliwki, brzoskwinie i pomidory, polać pozostałym dressingiem, doprawić pieprzem i ewentualnie dosolić. Połóż obok niego ser.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja