Do przepisu
Koreańską sałatkę z marchwi i kalmarów można podawać (i zabrać na wynos) w tostowym chlebie pita lub w bagietce, z której wydrążono większość miękiszu.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 10 minutPrażenieNa patelniKolacjaKolacjaSałatka8 marcaNa świątecznym stoleSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g koreańskiej marchewki400 g kalmarów koreańskich150 g koreańskich szparagów10–12 liści kapusty pekińskiej50 g nieprażonych orzeszków ziemnych4–6 cebul zielonych, opcjonalniesos sojowy do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Kapustę pekińską pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z koreańską marchewką i kalmarami.
Krok 2
Szparagi przekrój wzdłuż na 2-3 części i również dodaj do sałatki. Jeśli używasz zielonej cebuli, drobno ją posiekaj i dodaj do warzyw i kalmarów. Dopraw sosem sojowym.
Krok 3
Smażyć orzeszki ziemne na suchej patelni, mieszając, przez 2-3 minuty. Orzechy posiekaj niezbyt drobno i dodaj do sałatki. Niech trochę zaparzy.