Sałatka z kapusty we własnym soku
Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo delikatna i smaczna sałatka zimowa!
Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkapusta biała 1kgogórki 500 gmarchewka 500 gczosnek (ząbki) 4 szt.papryka (czerwona) 1 szt.lubczyk do smakusól 1,5 łyżki. l.cukier 2 łyżki. l.olej roślinny 0,5 łyżki.ocet 9% 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Rozdrobnij kapustę, zetrzyj ogórki i marchewkę, posiekaj czosnek, posiekaj warzywa. Wszystko wymieszaj w rondlu, dodaj olej, sól, cukier i ocet. Wymieszaj i odstaw na 5 godzin, aby powstał sok.
Krok 2
Sałatkę ułóż szczelnie w czystych słoikach na górę, dodaj sok.
Krok 3
Przykryj czystymi pokrywkami i sterylizuj 1-litrowe słoiki przez 20 minut, a następnie szczelnie zamknij.