Sałatka z cukinii

Sałatka z cukinii

Elena Moishuk 22 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSałatka z cukinii Do przepisu

Pyszna sałatka z cukinii, bardzo podobna do kiszonej kapusty. Przygotowane w powolnej kuchence.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1MulticookerGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘobrana marchewka 250 gobrana cukinia 1,5 kgcebula 250 grgłówka czosnku 1 szt.ocet 6% 0,5 filiżankiolej roślinny 0,5 szklanki(-ów)cukier 0,5 szklanki(-ów)sól 1,5 łyżki. l.mielona ostra papryka do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zetrzeć cukinię i marchewkę do sałatek koreańskich.

Krok 2

Dodać drobno posiekaną cebulę.

Krok 3

Następnie wyciśnij czosnek przez praskę lub drobno posiekaj. Dodać cukier, sól, ocet i olej. W razie potrzeby ostra papryka.

Krok 4

Mieszamy i odstawiamy na 2,5-3 godziny.

Krok 5

Podczas gdy sałatka się zaparza, wysterylizuj słoiki i pokrywki w trybie „Para”. Z tej ilości produktów otrzymasz 2,4 – 2,5 litra sałatki.

Krok 6

Minęło 2,5 godziny, sałatka została naparzona i dała sok. Wymieszaj ponownie.

Krok 7

Sałatkę przełożyć do słoików i przykryć pokrywkami (nie zakręcać!).

Krok 8

Połóż matę silikonową lub serwetkę materiałową na dnie miski multicookera. Do słoików wkładamy sałatkę, zalewamy wodą nie wyżej niż wieszak.

Krok 9

Sterylizuj przy użyciu programu „Multi-cook” przez 10 minut. Ustaw temperaturę na podstawie mocy multicookera. Mam teraz model o małej mocy, ustawiłem go na 110 stopni, w modelach o dobrej mocy – wystarczy 95 stopni.

Krok 10

Wyjmujemy słoiki z sałatką, zakręcamy pokrywkę, odwracamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Krok 11

To wszystko, sałatka jest gotowa! Miłych przygotowań!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja