Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 339,84 kcal/porcja Porcje: 2 Używany: 6,75 g/24,79 g/24,33KolacjaKolacjaSałatkaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJE2 buraki1 jabłko (najlepiej kwaśne zielone z gęstym miąższem)10 orzechów włoskich + kilka do dekoracji2 ząbki czosnkuchudy majonez do dressinguzioła i sól do smaku. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Ugotuj i obierz buraki. Jabłko pokroić na 4 części, usunąć skórkę i nasiona. Zetrzyj buraki i jabłka na grubej tarce.
Krok 2
Orzechy obierz i posiekaj (na tarce, w moździerzu lub wałkiem).
Krok 3
Drobno posiekaj śliwki. Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 4
Udekoruj danie według własnych upodobań i podawaj.
PRZY OKAZJI
Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.
Angela w porze posiłku!
Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.