Sałatka Quinoa z kolorowymi warzywami

Do przepisu

Sałatka z komosy ryżowej z warzywami okazuje się dość sycąca i z powodzeniem może zastąpić drugie danie.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 25 minutPrażenieNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieSałatkaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 szklanka komosy ryżowej1 duża czerwona papryka1 duża zielona papryka1 średnia cukinia1 średnia marchewka1 duża czerwona cebula krymska4–5 gałązek natki pietruszkisok i skórka z 1 cytrynyoliwa z oliwek0,5 łyżeczki curry w proszkusól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Komosę ryżową ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotową komosę ryżową przełóż na sitko.

Krok 2

Paprykę obierz, pokrój w zgrabną kostkę o boku 1 cm. Pokrój także cukinię i marchewkę. Obierz cebulę i pokrój w duże pióra.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i marchewkę, smaż na dużym ogniu przez 1,5 minuty. Zdjąć z ognia, dodać curry, cukinię i paprykę, wymieszać.

Krok 4

Dodać komosę ryżową, wymieszać, wyłożyć na talerze, posypać mieszanką skórki i posiekanej natki pietruszki, polać sokiem z cytryny i dodać oliwę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja