Sałatka Ogórkowa „Apetyczna”

Sałatka Ogórkowa „Apetyczna”

Tamara Szepeleva 17 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSałatka Ogórkowa „Apetyczna” Do przepisu

Teraz wszystko można kupić w sklepie. Ale! Domowe nadal smakuje dużo lepiej. Chciałbym zaproponować Państwu opcję skrętu na zimę. Sałatka jak na mój gust wychodzi wyśmienita, idealna do ziemniaków lub jako przekąska…

Złożoność: przeciętny Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutKonserwowanieKolacjaPustyUrodzinySKŁADNIKI NA 2 PORCJEogórki 1 kgczosnek 100 gsłodka papryka 3 szt.pomidor 1 kgolej roślinny 120 mlocet 9% 40 mlsól 1 łyżka. l.cukier 120 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogórki umyć i pokroić w pierścienie.

Krok 2

Obierz czosnek i przepuść przez prasę czosnkową.

Krok 3

Usuń nasiona z papryki i zmiksuj w blenderze. W razie potrzeby możesz dodać 1 strąk ostrej papryki.

Krok 4

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa (blender lub tarkę) (bez skóry).

Krok 5

Do rondla włóż starte pomidory, paprykę, czosnek, sól i cukier. Dodaj olej. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Krok 6

Następnie dodać ogórki, smażyć 5 minut.

Krok 7

Po 5 minutach dodać ocet. Po 5 minutach wyłączyć i rozlać do słoików. Wstępnie sterylizuj słoiki i pokrywki.

Krok 8

Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja