Sałatka Ogórkowa „Apetyczna”
Tamara Szepeleva 17 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Teraz wszystko można kupić w sklepie. Ale! Domowe nadal smakuje dużo lepiej. Chciałbym zaproponować Państwu opcję skrętu na zimę. Sałatka jak na mój gust wychodzi wyśmienita, idealna do ziemniaków lub jako przekąska…
Złożoność: przeciętny Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutKonserwowanieKolacjaPustyUrodzinySKŁADNIKI NA 2 PORCJEogórki 1 kgczosnek 100 gsłodka papryka 3 szt.pomidor 1 kgolej roślinny 120 mlocet 9% 40 mlsól 1 łyżka. l.cukier 120 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Ogórki umyć i pokroić w pierścienie.
Krok 2
Obierz czosnek i przepuść przez prasę czosnkową.
Krok 3
Usuń nasiona z papryki i zmiksuj w blenderze. W razie potrzeby możesz dodać 1 strąk ostrej papryki.
Krok 4
Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa (blender lub tarkę) (bez skóry).
Krok 5
Do rondla włóż starte pomidory, paprykę, czosnek, sól i cukier. Dodaj olej. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.
Krok 6
Następnie dodać ogórki, smażyć 5 minut.
Krok 7
Po 5 minutach dodać ocet. Po 5 minutach wyłączyć i rozlać do słoików. Wstępnie sterylizuj słoiki i pokrywki.
Krok 8
Smacznego!